Proizvodi za održavanje kuće

GRILL E FORNI – RERNA I ROŠTILJ, NAPE

GRILL E FORNI je bazni deterdžent namenjen za temeljno čišćenje ploča, rerni, roštilja, friteza i sl. Brzo razlaže bilo koje ostatke masnoća i delove ugljenisane hrane, čak i tvrdokorne. Produžava životni vek vašim uređajima i brine o vašem zdravlju. Neuklonjeni ostaci hrane mogu dovesti do širenja bakterija i neprijatnih mirisa, kao i toksičnih infekcija. Takođe se može stvoriti buđ i oštetiti uređaji koji kasnije prilikom kuvanja, menjaju kvalitet pripremljene hrane. INSTRUKCIJE ZA UPOTREBU: Za čišćenje velikih površina i nepokretnih delova, preporučuje se da se proizvod direktno naprska na površinu sa udaljenosti od 10-20 cm, kada je temperatura tretiranog uređaja ispod 50°C. Sačekati 5-10 minuta ili dovoljno vremena, ponoviti postupak na konzistentnim i upornim ostacima, a zatim nastaviti sa uklanjanjem prljavštine pomoću sunđera, krpe ili papira. Temeljno isprati sa razblaženim sirćetom da bi neutralisali višak alkaliteta (pola čaše na jedan litar). Za čišćenje delova uređaja, možete postupiti na isti način ili u slučaju tvrdokornih i upornih prljavština, možete ih potopiti u rastvor od 30 do 50% GRILL E FORNI i zagrejane vode do 50-60 °C, a posle nekog vremena isprati u tekućoj vodi. Nemojte potapati aluminijumske delove i njegove legure. Izbegavajte udisanje spreja.

SGRASSATORE – ODMAŠĆIVAČ KUĆNI

SGRASSATORE je višenamenski proizvod koji vrlo uspešno odmašćuje i skida tvrdokornu prljavštinu sa površine, iako ne sadrži kaustične supstance. Ova karakteristika čini ga pogodnim za upotrebu na osetljivim površinama, bilo metalnim ili ne. Može se koristiti na aluminijumskim delovima i njegovim legurama, bez hemijskih reakcija, kao i na svim površinama od smole i plastičnom materijalu. Pri upotrebi ne oštećuje farbu. Eliminiše, brzo i temeljno, bilo kakvu masnoću, ostatke hrane, ulja itd., sa podova, kuhinjskih površina i opreme za kuvanje, aspiratora i njihovih filtera, unutrašnjosti frižidera, kanti za smeće, slavina, nameštaja, tendi, bicikala i motocikala.

Lako se ispira. NAČIN UPOTREBE: Poprskati proizvod direktno na površinu sa udaljenosti od 10-20 cm i ostaviti da deluje nekoliko sekundi, zatim protrljati sa sunđerom ili vlažnom krpom i zatim isprati.

Izbegavajte udisanje aerosola.

CAMINETI  – UKLANJANJE ČAĐI

Odmašćivač za čišćenje peći i kamina čija formula garantuje brzo uklanjanje bilo kog tipa prljavštine, kako organskog, tako i neorganskog porekla. U koncetracijama upotrebe ne oštećuje farbane, aluminijumske i hromirane površine. Zahvaljujući površinski aktivnim sastojcima koje sadrži, za veoma kratko vreme potpuno razgrađuje prljavštinu sa stakla i uklanja čađ.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Poprskajte sredstvo direktno na površinu peći i kamina, tvrdokornu prljavštinu trljajte sunđerom, isperite vodom i potpuno isušite sa krpom ili papirom za jednokratnu upotrebu. Izbegavati udisanje spreja.

ANTICALCARE – UKLANJANJE KAMENCA

Sredstvo prijatnog mirisa namenjeno za svakodnevnu negu sanitarija, naročito za uklanjanje fleka od kamenca na lavaboima, wc šoljama, kadama, slavinama, tuš kabinama i zidnim pločicama. Efikasno uklanja nečistoće, prodire u dubinu garantujući čistoću površina. Omogućava sušenje bez tragova i nakon nekoliko ispiranja ponovo vraća sjaj površini. Ne oštećuje tretirane površine i ne nagriza metal i plastiku. Formira zaštitni film koji traje dugo.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:

Poprskajte sredstvo direktno na površinu sa udaljenosti od 10 do 20 cm i ostavite da deluje nekoliko minuta ili sipajte na sunđer i direktno trljajte. Uklonite pažljivo ostatke, a zatim isperite. Izbegavati udisanje spreja.

DISGORGANTE – OTPUŠIVAČ

ODČEPLJUJE ODVODE, CEVI I ZAGUŠENE W.C.-e. ISKLJUČIVO ZA ZA PROFESIONALNU UPOTREBU. NEOPHODAN VODOINSTALATERIMA, INDUSTRIJI, BOLNICAMA, HOTELIMA I SL. DISGORGANTE je idealan za toalete, lavaboe, kade i bidee. Brzo i efikasno odčepljuje zapušene cevi u kupatilu i kuhinji. Brzo razlaže ostatke sve vrste: papira, tkanina, kamenca, masnoća, dlaka, sapuna. Nije potrebno skidanje cevi. Formula visoke specifične težine omogućava proizvodu da prodre kroz stajaću vodu i deluje samo u kontaktu sa začepljenjem. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Ukloniti višak vode. Sipati lagano 250 ml proizvoda direktno u zagušeni odvod. Ostavite da deluje 5-10 minuta. Ukoliko je potrebno, postupak se može ponoviti. Nakon toga temeljno isprati vodom. Sipati u odvod malu količinu sode bikarbone ili kreča kako biste potpuno neutralisali kiselinu prisutnu u cevima. Ne uništava plastiku, ni olovo. Ne koristiti na materijalima koji nisu kompatibilni sa kiselinama kao što su metali, cink itd. UPOZORENJE: NE SIPAJTE VODU U PROIZVOD. Ne mešati sa drugim proizvodima, mogu se razviti opasni gasovi. Nemojte koristiti na čeliku, aluminijumu, pocinkovanim i hromiranim površinama. NE UPOTREBLJAVATI OTPUŠIVAČ. SKLADIŠTENJE: Čuvati u originalnoj ambalaži na sobnoj temperaturi, dalje od direktne sunčeve svetlosti i vlage.

CONVERTITORE  – RĐA

Proizvod spreman za upotrebu, pretvara rđu u metalno-organski kompleks koji savršeno prijanja na površinu formirajući zaštitni film koji dozvoljava prefarbanje proizvoda. PRIMENA: sredstvo za uklanjanje rđe na vodenoj bazi. Proizvod nalazi široku primenu u zaštiti metalnih površina kao što su kapije, oluci, ograde, karoserije, kućni aparati i drugi proizvoda od gvožđa. Način nanošenja: Sredstvo se nanosi četkom, nerazređeno, direktno na zarđale delove. Pre upotrebe promućkajte proizvod i sipajte potrebnuu količinu u drugu posudu. Ne vraćajte neiskorišćeni proizvod u posudu nakon upotrebe. Pustite da se osuši najmanje 12-15 sati, a zatim nastavite sa farbanjem bilo kojom vrstom boje. Pokrivna moć je oko 12-15 m2 po litri. Preporučujemo da proizvod ne koristite na temperaturama nižim od 5°C i zaštitite ambalažu od smrzavanja. Četke koje se koriste za nanošenje proizvoda, mogu se oprati vodom.

REMOVE SILIKON I COLLE – SKIDA SILIKON

REMOVE AND SILICON COLLE je posebna formula netoksičnih supstanci sa velikom snagom. Prilikom upotrebe u trenutku rastvara silikon i još sveži poliuretan bez mrlja ili oštećenja hromiranih i obojenih površina, mermera, drveta, stakla, aluminijuma, itd, čime se uklanja i ekstrudirani višak proizvoda. NAČIN UPOTREBE: Dobro protresite sprej i dobro naprskajte površinu sa udaljenosti od oko 20 cm., sačekajte nekoliko sekundi da proizvod deluje, a zatim obrišite krpom.

MUFFA je deterdžent sa aktivnim hlorom idealan za čišćenje i izbeljivanje zidova, podova, plafona i sl. površina zbog prisustva buđi i algi. Uklanja i sprečava formiranje i širenje buđi, algi i mahovine, kako na unutrašnjim, tako i na spoljašnjim zidovima. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pritisnuti sigurnosno dugme i okrenuti, postaviti raspršivač i okrenuti ventil u radni položaj. Proizvod poprskati na plesnivu površinu i ostaviti da deluje 5-10 minuta. Nakon što se osuši, bilo koji ostaci proizvoda mogu se ukloniti četkom. Nakon upotrebe raspršivač staviti u STOP položaj, bocu zatvoriti sigurnosnim dugmetom.

COTTO – sanitarni deterdžent

Karakteristike: COTTO je sanitarni deterdžent na bazi kvaternernih amonijum soli koje deluju na patogene klice, buđ, alge i gljive. COTTO je pogodan za upotrebu na mestima gde postoji opasnost od mikrobiološke kontaminacije kao što su zajednički smeštaji, domovi za stara lica, menze i vrtići.
COTTO je takođe namenjen za dezinfekciju podova i svih drugih perivih površina, ostavljajući miris bora.
UPOTREBA: Može da se koristi za ručno i mašinsko pranje podova. Takođe može da se koristi za dezinfekciju sanitarija, opreme, pokućstva i perivih zidnih površina, tako što se prethodno razblažen proizvod poprska na vlažnu krpu. Razblažite 25-50 ml proizvoda u 5 lt. mlake vode. Tretirane površine nije neophodno ispirati. U slučaju veoma zaprljanih površina povećajte količinu proizvoda do 100 ml. Ostavite da deluje i isperite nakon nekoliko minuta.
Ne zahteva ispiranje u niskim koncentracijama.
Razređivanje: od 0,5 do 2% (od 50 ml do 200 ml u 10 litara vode).
Pre upotrebe proizvoda poželjno je uraditi kontrolni test na manjem skrivenom delu.

LAVA INCERA

LAVA INCERA PAVIMENTI AUTOLUCIDANTE je polimerna emulzija sa dodatkom poliuretana, koji sadrže posebne antioksidativne dodatke pojačavajući na taj način stepen refleksije svetlosti dovodeći do povećanog efekta sjaja. Sprečava požutelost i zadržava prvobitnu boju podova kao što su PVC, guma, linoleum, beton i mermer. LAVA INCERA hermetički zatvara mikropore, olakšavjući čišćenje i sprečavajući formiranje prljavštine. Otporan je na veliku frekventnost, deterdžente, crne tragove od potpetica. Sa antikliznim efektom.
Upotreba: Proizvod se koristi nerazblažen za zaprljane površine ili razblažen u odnosu 1: 1 za redovno održavanje. Nanesite proizvod direktno na površinu koja se tretira i ostavite da se osuši 1 sat. Nakon što se površina potpuno osuši, preporučljivo je ponoviti postupak.
Pre upotrebe proizvoda poželjno je uraditi kontrolni test na manjem skrivenom delu.

PARQUET

Karakteristike: PARQUET je ekološki pH neutralan deterdžent za svakodnevno održavanje parketa i keramičkih podova. Zahvaljujući posebnoj formuli ima neznatan uticaj na životnu sredinu, malu količinu pene i veliku pokrivnu moć bez ostataka i neželjenih tragova. PARQUET je pogodan i za parket tretiran voskom, bez potrebe za ispiranjem.
UPOTREBA: Primena: Za unutrašnje i spoljašnje drvene podove, parkete i laminate.
PARQUET može da se koristiti kako pri ručnom (mop ili džoger), tako i pri mašinskom pranju podova u odnosu od 1% do 3%. Za održavanje podova zaštićenih voskom, razblažiti u odnosu od 0,5% do 2%. Pre upotrebe proizvoda poželjno je uraditi kontrolni test na manjem skrivenom delu.

PAVIMENTI – tečnost za podove

Visokokoncentrovani tečni deterdžent za podove. Savršeno čisti sve vrste tvrdih površina bez ostavljanja linija i tragova. Idealno za čišćenje kancelarija, restorana, barova, kuća i drugih objekata. Proizvod ne korodira i razređuje se u zavisnosti od zaprljanosti, eliminiše neprijatne mirise ostavljajući za sobom svež i prijatan miris. Zahvaljujući svojoj formuli brzo čisti bez potrebe za ispiranjem. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Za čišćenje podova preporučuje se razblaživanje od 10 do 20%, u slučaju ručnog čišćenja i od 5 do 10%, ukoliko se koriste mašine za čišćenje podova. U slučaju tvrdokornih i upornih nečistoća, razblažite 30 do 50% nakon ispitivanja otpornosti površine na proizvod u tom rastvoru. Ne koristiti nerazređen proizvod na aluminijumu, lakim metalima i legurama.

CITRONELLA – deterdžent za pranje spoljašnjih podova

Proizvod za čišćenje spoljašnjih podova (bez drveta), ručno i mehanički. Posebno pogodan za tremove i paviljone.

Upotreba: Proizvod se koristi razblažen, 100 ml na 5-6 litara vode.

VETRI – tečnost za održavanje staklenih povrsina

VETRI je deterdžent namenjen za brzo i temeljno čišćenje stakla, prozora, ogledala, kristala i tvrdih površina uopšte. Ne ostavlja tragove, brzo eliminiše prljavštinu, daje visoki sjaj tretiranim površinama i čini ih antistatičnim. Tretiranjem velikih staklenih površina dobija se tzv „LOTOS“ efekat, odnosno odvod kišnice je brži, pa površine ostaju čiste duže vreme čime se smanjuju troškovi održavanja.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Za čišćenje malih površina poprskati sa udaljenosti od 10-20 cm. Nakon nanošenja, površinu obrišite mekom krpom ili upijajućim papirom. U slučaju velikih površina preporučljivo je nanošenje proizvoda pod niskim pritiskom. Uverite se da je cela površina naprskana, a zatim nastaviti sa čišćenjem pomoću brisača za stakla.

ADDITIVO ANTIMUFFA – sprečava nasatanak buđi

ADDITIVO ANTIMUFFA PER IDROPITTURE je aditiv za boje na vodenoj bazi koji sanira tretirane zidove. Posebno je pogodan za zidove podložne kondezaciji i vlagi. Sprečava pojavu buđi na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, dubinski uklanja buđ, mahovinu, alge i njihove spore. U slučaju već postojeće buđi, savetuje se prethodno nanošenje ovog proizvoda (nerazređenog) koji za nekoliko minuta uklanja prisustvo buđi.
NAČINUPOTREBE: Usuti ceo sadržaj od 250 ml aditiva u 10-14 l boje na vodenoj bazi, a potom dobro promešati.

additivo muffa